Pentru ca stim ca ai nevoie de un partener capabil, cu experienta dovedita si de incredere pentru momentele sensibilile din istoricul afacerii tale, SRL Info ofera servicii de inchidere sau lichidare a societatii atat prin lichidare voluntara sau lichidare judiciar/faliment. Lichidarea voluntara necesita o procedura in fata Oficiului Registrului Comertului, cu sau fara lichidator in timp ce lichidarea judiciara necesita o procedura ce se desfasoara in fata instantei de judecata. Pentru ambele situatii, te poti baza pe experienta indelungata a specialistilor nostri pentru o rezolvarea rapida si cat mai favorabila a procedurii.
Inchiderea unei societati se poate realiza in doua moduri: prin lichidare voluntara (procedura in fata Oficiului Registrului Comertului – cu sau fara lichidator) sau prin lichidare judiciara/faliment (procedura ce se desfasoara in fata instantei de judecata – Tribunalele Civile sau Specializate acolo unde exista).
Lichidarea voluntara este reglementată de Legea societatilor comerciale (31/1990). Pentru lichidarea voluntara este necesar ca societatea sa nu aiba bunuri in patrimoniu sau datorii.
Lichidarea judiciara (falimentul) isi are reglementarea in Legea 85/2014 si vizeaza profesionistii (inclusiv SRL-urile) care au datorii superioare pragului de 40.000 lei, cu o scadenta mai mare de 90 de zile. In acest caz lichidarea se poate face doar cu concursul unui practician in insolventa si a instantei de judecata. In cazul procedurilor de insolventa, directiile posibile sunt reorganizarea sau falimentul societatii cu raspundere limitata / a profesionistului asa cum este el definit de codul civil.